Utställning

Ställde ut Milton idag i Luleå. Det gick ganska bra, han fick en 1:a med hederspris. Han är ju bara 15 månader så han har ju tid att utvecklas lite till. Synd bara att det var helpissit väder, regn hela tiden. Nästa utställning blir i Sundsvall i oktober och då får vi väl se hur det går.

Jobbig men roliga dag

Idag har jag verkligen hunnit med mycket. Först var jag och Micke ute och plockade svamp. När vi kom hem så började jag baka bullar på 1 liter och det tog lite tid. När det var gjort så rensade jag kantarellerna, 1,9 kg, och la dom i 1 kg:s påsar. Sedan så städade jag naturligtvis bort och gjorde fint hemma innan jag satte mig och såg tv. Men det var faktiskt riktigt givande att ha gjort detta.


Fujifilms fotobok

Så fantastiskt roligt. Hade inte en aning om att man kunde göra en fotobok med hjälp av fujifilm. Tänkt att bara behöva ladda ner ett fotofilmsprogram och sedan sitta och välja och vraka bland sina bilder för att kunna göra en spektakulär fotobok. Att sedan kunna lägga dit olika effekter och färger för att göra det lite roligare gör ju inte saken bättre. De som vill ha ett hårt omslag kan välja det och de som vill ha ett mjukt omslag väljer det. Sedan kan man även välja om man vill ha med eller utan fotopapper. Varför inte gå in och se efter själva på www.fujidirekt.se/fotobok/. Ett tips är att göra en fotobok om ett bröllop, dop eller varför inte en fotobok om hunden. Jag för min del kommer nog att göra fler än bara en fotobok, för det finns en hel del jag skulle vilja spara för framtiden.Visst ser det roligt ut. Fujifilm var det, så gå in och kika och få lite uppslag till din fotobok.

Uppgradering av GPS

Sitt och försöker uppgradera Mickes GPS. Det är inte så lätt som jag trodde, utan lite mer invecklat. Det tar så lång tid att jag håller på att bli less.  Men det är väl bara att bita ihop och fortsätta tills det är klart.

otur

På tal om otur. Igår skulle jag ut och plocka hallon och hade lite bråttom för att hinna innan det började mörkna.  Skyndade mig att klä om och snubblade i sovrummet på överkastet och slog tån i dörrkarmen.  På tal om ont, jag trodde jag skulle skrika. Såg stjärnor tyckte jag. Tror faktiskt att jag bröt tån, den bredvid lilltån. Tyvärr så röntgar man inte tån utan man får bara tejpa och hoppas på det bästa. Vilket är att den bara är stukad, men jag tror faktiskt att jag har brytit den. Det är bara att vänta och se.

Duktigt Annica

Köpte köttfärs idag, 2 x 8 hg, som jag hade tänkt frysa in. Men jag fick ett jätteryck så jag gjorde både köttbullar och köttfärsbiffar. Så nu måste jag köpa mer köttfärs imorgon så jag kan frysa in för senare ändamål. Men man känner sig både duktig och rik, för nu har jag lite att frysa in i våran nya frysbox.


Härlig lördag

I lördags var jag i syrrans stuga med hundarna. Vilket härligt väder och vad kul hundarna hade. Vi hade jättemysigt, vi solade, fiskade och bara hade det skönt.


Hundutställning inoffare

Har idag varit på hundutställning med Milton. Han var jätteduktig och det gick riktigt bra. Han fick ett HP och BIR, men i slutet blev han utslagen. Men jag är jättenöjd fastän det bara var en inofficiell tävling, och det är en jättebra träning för honom.

   

Hundvakt

Idag har jag skött om syrrans 3 hundar under tiden dom var i Umeå på Nolia. En av hundarna, Vilda, är en rackare på att hoppa högt. Vi har ställt för så att dom bara kan gå ut på gräsmattan och inte ned för bron. En försiktighetsåtgärd så dom inte ska kunna springa ut på vägen. Men den lilla rackaren hoppar så högt att hon bara flög över grinden vi har på bron. Då satte jag dit en 1,5 dm hög planka ovanpå och hon hoppade ändå över. Men en planka till blev det för mycket. Men då kröp hon genom ett hål i räcket på altanen och hoppade ner, ca 1,5 m så att jag var tvungen att sätta för där också. Detta gjorde hon om jag var ute på gräsmattan, så jag blev till slut tvungen att gå in och vara inne eller sitta på altanen för att hon skulle lugna ner sig. Hade annars tänkt gå ut och gå med dom men syrran åkte iväg till Umeå med kopplen i bilen, så det var dömt att misslyckas. Men dom kunde ändå vara ute och springa lite på gräsmattan där vi har gjort en stor inhägnad som går runt gården. De kom med hundarna kl 10.30 och hämtade dom ca 18.00.

Bantning

Just nu går jag på en Cambridge-diet. Soppor 3 gånger per dag och minst 3 liter vatten. Det går faktiskt riktigt bra, fastän jag inte hade trott det. Nu är det bara 5 dagar kvar och jag riktigt längtar att få bita i något. Men det måste bli en långsam upptrappning har jag hört, så det blir nog lite soppor nästa vecka också.

Milton och Bilbo

Har idag varit ute i det fina vädret och fotograferat mina 2 vänner. Dom fick springa lösa på ängen nedanför där vi bor. Hade hoppats på att den större ängen var slagen men där hade man sått korn. Men nog hade dom kul ändå.


Storstädning

Den här dagen har jag använt till att städa. Inte det roligaste man gör, men ett måste. Min kära har gjort i ordning våran garderob i sovrummet så att jag har fått göra om lite och möblerat om. Det blev riktigt bra. Och när det var gjort så tyckte jag det var lika bra att fotsätta städa för det blev skräpigt av ombyggnationen. Men nu är det färdigt och jag är jättenöjd.

RSS 2.0